Over mij

Beschouwer

Het bevragen van logica dat in het leven plaatsvindt is iets waar ik me als ontwerper vaak mee bezighoud.’

Afgestudeerd in het jaar 2020 aan de studie grafisch-ruimtelijk ontwerp op het AKV Sint Joost. Het bevragen van logica dat in het leven plaatsvindt is iets waar ik me als ontwerper vaak mee bezighoud.

Ik laat me inspireren door de ontwikkelingen in de hedendaagse maatschappij. Tijd en verandering van tijd in het dagelijks leven is hiervan een groot onderdeel. Door dit in beelden toe te passen, contrasten op te zoeken en beelden op een vernieuwende manier naar buiten te brengen, hebben veel van mijn werken een poëtische ondertoon.

Docent

Als educator vind ik het belangrijk om samen te werken met mijn studenten, in plaats van werken voor mijn studenten.’

Als educator geeft het samen met de studenten onderzoek doen naar verschillende doelgroepen, contacten leggen, in combinatie met mooie creaties maken, mij veel voldoening. Ik ben goed in het verwerven van kennis en vaardigheden op basis van ervaring door actief in contact te zijn met de omgeving. Na enige werkervaring in het onderwijs heb ik in het jaar 2022 de kans gekregen om het vak moderne media op De Rooi Pannen te Tilburg zelfstandig op te zetten tot regulier vak. Dit houdt in dat ik invulling mag geven aan de betekenis van het vak moderne media, onderwijs schrijf voor het vak moderne media en deze lessen verzorg aan kleine groepen mbo-studenten. Door verschillende werkvormen in mijn lessen toe te passen en studenten samen te laten werken probeer ik ervoor te zorgen dat mijn lesstof op verschillende niveaus wordt toegepast bij de studenten.

Moderne media: De student herkent bestaand beeld, en kan van bestaande middelen/ beeld een nieuw beeld creëren. De student maakt kennis met de waarde van communicatie in beeld, en kan dit toepassen in zijn/ of haar eigen werkveld. De ontwikkelingen in onze maatschappij worden dus meegenomen in de lessen moderne media. Door gebruik te maken van verschillende thematieken zoals feestfagen en/of seizoenen en actualiteit mee te nemen in de lessen, leert de student in te spelen op de behoefte van onze maatschappij. Door kennis te maken met verschillende werkvormen in uiting van beeld, en met verschillende materialen te werken, leert de student zijn voorkeur in stijl en materiaal toe te passen in zijn/haar werk en te benoemen waarom hij of zij bepaalde keuzes heeft gemaakt. Daarbij wordt een breed scala aan media, technieken en materialen ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld een het schetsen van een logo, kalligraferen, moodboards maken, onderzoek doen naar een huisstijldoelgroep, maken van promotiemateriaal, trendonderzoek, USP, etalage/ promotiemateriaal maken. Door de student kennis te laten maken met verschillende materialen, zowel on- als offline, ontwikkeld de student een basiskennis aan mogelijkheden en kan hij/zij dit later toepassen tijdens zijn of haar loopbaan.

Educatie

2006-2010 VMBO-T
https://www.janvanbrabant.nl/

2011-2015 MBO
Visual merchandiser
https://www.derooipannen.nl/opleidingen-en-inschrijven/mbo-vormgeving/ruimtelijk-vormgever

2016-2020 HBO
Grafisch/ruimtelijk ontwerp
https://www.akvstjoost.nl/opleidingen/grafisch-ruimtelijk-ontwerp

2022-2024 HBO
https://fontys.nl/Professionals-en-werkgevers/Opleidingen-en-cursussen/Docent-Beeldende-Kunst-en-Vormgeving-duaal-deeltijd-verkort-plusvariant.htm